Kuutio

Perjantai pienille ajatuksille

14.7.2006 klo 9:46

Hotwiredin kannet eri vuosilta on web-nostalgiaa. Ensimmäiset kokemukseni webistä tuli isoveljen koneelta, jo Mosaicin aikaan. Netscapessa hienoa oli “What’s new” ja “what’s cool” -sivut, joilla webin alkuaikoina oli varmaan kaikki kiinnostavat sivut, mitä verkosta saattoi löytää. Oikeastaan weblogit ovat vain tämän tradition jatkajia.

Barcopedia on Wikipedian kaltainen projekti, johon on tarkoitus lisätä kaikki tuotteet ja niiden viivakoodit. Hieno idea! Tuon päälle voisi tehdä palvelukonseptin, jota mietin: Mobiilipalvelu, jolla voi ottaa kuvia vaikkapa cd-levyistä tai niiden viivakoodeista kaupungilla, ja saa vastauksena heti niiden arvostelun vaikkapa allmusicin tms perusteella. Joku on varmasti toteuttanut tämänkin idiksen.

Imaging tenth dimension on kirjan oheispresentaatio, joka visualisoi kymmenen ulottuvuutta. Ihan hieno. Ehkä tämä on tällaista web 2.0 -kirjailemista: pitää tehdä hyvä oheissaitti, johon kaikki viattomat bloggaajat linkittävät ja sitten kirjan myynti nousee Amazonissa. Ja silleen.

Pitchforkin lista 100 hyvästä musavideosta on addiktiivinen. Sitä jää helposti selailemaan ja ihmettelemään. Ensimmäinen noista, A-Han “Take on Me” , nähtiin viimeksi Chilen bussissa, joissa oli tapana näyttää kasarimusavideoita matkustajille. Maailma on muuttunut: musavideoita ei näytetä enää juurikaan MTV:llä. Sen sijaan YouTubesta tuntuu löytyvän nykyään lähes minkä tahansa bändin video. Videot ovat siirtyneet tv:stä nettiin.

Pingstate.nu-foorumilla Elloksen feikki-3d -efektien tekemisestä. Näitä tullaan näkemään varmasti webissä enemmänkin.

1 Comment »

  1. [...] Myös Stylus-magazine (mikä?) on kerännyt listan parhaista musavidoeista YouTube-linkkeineen. Tätä voi nyt vertailla sitten Pitchforkin vastaavaan listaan, johon linkitin pari päivää sitten. [...]

    Pingback by Kuutio » Lisää musiikkivideoita! — 18.7.2006 @ 11:43

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

good buys on software pirodr! 666