Kuutio

3d-printattuja puhaltimia

7.1.2011 klo 20:43

Haluaisin tehdä 3d-printatun huilun.

Video 3d-printatusta poikkihuilusta oli kiinnostava (ks myös juttu huilusta). Siinä perinteinen poikkihuilu oli tehty kokonaan 3d-tulostaen — tosin ilmeisesti soittimen toiminnassa oli vielä pieniä ongelmia. Toteutus oli vähän tylsä siksi, että soitin pyrittiin tekemään niin samankaltaiseksi kuin perinteinen poikkihuilu, mutta toisaalta se osoittaa aika hyvin 3d-printtauksen mahdollisuudet. Esimerkiksi hiilikuituinen Matit-huilu (ks myös tämä kuva) voisi olla fiksummin 3d-printattavissa.

Voisi olla hauskaa kokeilla tehdä jotain aivan erilaista. Jo yksikappaleellisista huiluista voisi saada aika hyviä 3d-printtaamalla. Huilun putkea voisi taivuttaa kaarelle, tai tehdä siihen 3d:nä esimerkiksi ornamentteja. Tai voisi tehdä pan-huilun, joka printataan yhtenä kappaleena ja olisi esimerkiksi kuution muotoinen. Puhaltimet ovat siitä hyviä 3d-printattavia, että ne saa soimaan oli ne tehty mistä kovasta materiaalista tahansa.

Oman 3d-mallin saisi printattua ainakin i.materializen kautta. Soittimien prototyypitys olisi kyllä hankalaa ilman omaa 3d-printteriä.

Yksinkertainen puinen huilu (tai fife) voisi olla hyvä ensimmäinen kokeilu 3d-monistettavaksi. Tai sitten perulainen Quena-huilu (ks. myös Quena-huilujen esittely ja täällä kauniita Quenoja).

Hmm, ehkä pitäisi vaan tehdä Quenan 3d-malli :).

2 Comments »

  1. Tai sitten voi tehdä porkkanasta ja säästää 3D-materiaaleissa :) http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=73088

    Comment by Pekka — 8.1.2011 @ 14:25

  2. Ihan hieno pilli :). Itse asiassa porkkanavideon soittaja on ihan kiinnostava soitinrakentaja: http://linseypollak.com/wordpress/?page_id=117

    Comment by Janne Aukia — 8.1.2011 @ 22:52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

good buys on software pirodr! 666